ÁSZF


I. A Szolgáltató

1. A Webáruház neve: www.sibella.hu 


2. A Webáruházat Sütő Izabella Enikő EV. (székhelye: 1138 Budapest, Párkány u.13.) Nyivántartási szám: 0 51289474, adószám: 68140618-1-41 bankszámlaszám: Erste Bank Hungary Zrt. 11600006-00000000-84859165) üzemelteti (továbbiakban: „Szolgáltató”).

3. A Szolgáltató adatvédelmi nyilvántartási azonosítója:

II. A szolgáltatás igénybevétele

1. Megrendeléseket a Webáruház interneten keresztül a www.sibella.hu webcímen fogad el.

2. A vásárlás során a felhasználó köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit az űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és a Vásárló/Felhasználó között.


3. A megrendelés menete online:

3.1. A regisztráció menete: a jobb felső sarokban lévő, embert ábrázoló fülre kattintva tud a középen lévő “Regisztráció” elnevezésű lehetőségre kattintva, felhasználó neve, vezeték neve, kereszt neve, email címe és jelszava megadásával regisztrálni, ezt követően a rendszer automatikusan belépteti. (Termékeket megrendelni lehetősége van felhasználónak regisztráció nélkül is megtenni, ekkor a 3.1. pontban írtakat kihagyhatja felhasználó.)

Regisztált Vásárlóinknak alkalmanként meglepetéssel, online formában küldött receptekkel, inspiráló tartalmakkal készülünk, valamint először Ők értesülhetnek a Sibella legfrissebb újdonságairól.

3.2. A „Termékek” menüpontból a felhasználó kiválasztja a kért terméket, majd azt a "Kosárba!" gomb segítségével a virtuális kosarába (Kosarad) helyezi.

3.3.A Kosarad felületen a felhasználónak lehetősége van üzenetet küldeni a termékkel együtt (Üzenet a rendeléssel kapcsolatban).

3.4. A „Rendelés véglegesítése” gomb megnyomásával a rendszer átirányítja felhasználót arra az oldalra, ahol a megrendeléshez, szállításhoz és a számlázáshoz szükséges személyes adatokat: Keresztnév, Vezetéknév, Cím(város), Utca, Házszám, Ország, Irányítószám, Telefonszám, Szállítási cím, Számlázási név) meg kell adnia. Ezen az oldalon van lehetősége a felhasználónak - amennyiben rendelkezik ilyennel -  a kedvezményt biztosító kód megadására.”

3.5. Amennyiben a megadott személyes adatok és a számlázási cím eltérő, úgy felhasználó köteles kitölteni a fenti adatok ismételt megadásával a számlázási adatokat is.

3.6. A „Tovább” gomb megnyomását követően a Vásárló választhat a “Személyes átvétel és a Házhozszállítás (kizárólag Budapest területén!)  lehetőségek közül.

3.7. A fizetés menete (online):
A Vásárló a “Tovább a fizetéshez” majd a “Rendelés áttekintése” és a “Rendelés véglegesítése” gombokra való kattintással, a rendszer átirányítja az OTP SimplePay biztonságos fizetési oldalára, ahol az érvényes bankkártya adatok megadásával véglegesítheti a tranzakciót. Ön átkerül SimplePay fizetési oldalára, ahol a bankkártya adatai megadásával elindíthatja a tranzakciót, amelynek feldolgozása elindul a banki feldolgozó rendszerekben. Ön email útján is értesítést kap vásárlásáról, valamint visszairányításra kerül a Szolgáltató oldalára.

3.8. Szolgáltató a megrendelést e-mailben visszaigazolja felhasználó részére, elküldi a bankkártyás fizetésről az online számlát. Ezekkel a dokumentumokkal az adásvétel a felek között létrejön. A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.


3.9. Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, a Szolgáltató a vásárlót erről haladéktalanul tájékoztatja és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vásárló részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 14 napon belül.


4. A termékek lényeges tulajdonságait a felhasználók megtekinthetik a termékek bemutató oldalain.


5. A Webáruházban közzétett árak ÁFÁ-val növelt bruttó árak, amelyek tartalmazzák a termékek árát és kiválasztás esetén a házhoz szállítás költségeit.


Szolgáltató az árváltoztatás jogát fenntartja. 


Szolgáltató nem tekinti érvényesen létrejött szerződésnek, ha technikai hiba miatt téves ár vagy egyéb elírás jelenik meg a Webáruház honlapján, még akkor sem, ha a megrendelést visszaigazolta.


6. Termék eljuttatása a Megrendelőhöz Személyes átvétel

6.1. Személyes átvétel.

A megrendelt termék személyesen a Sibella Vegán Ételműhelyben, 1138 Budapest, Párkány u.13. szám alatt átvehető. Minden kedd 20 óráig leadott rendeléseknél a termék -visszaigazolás esetén- ugyanezen a héten pénteken 10h-13:30h között átvehető. A személyes átvétel díjmentes.

Amennyiben Vásárló a terméket a megrendelését követő héten, a megadott átvételi napokon és a napon belül megadott időintervallumban nem veszi át, a szerződés Szolgáltató részéről teljesítettnek minősül, és Szolgáltató nem jogosult a termék vételárát visszaszolgáltatni.

6.2 Házhozszállítás (kizárólag Budapest területén!)

A házhozszállítás kizárólag Budapesten áll egyelőre rendelkezésre! Kiszállítás esetén a kedd 20 óráig leadott rendeléseket ugyanezen héten csütörtökön-pénteken egyeztetett időpontban szállítjuk ki.
A kiszállítási szolgáltatásunk  jelenleg Budapest összes kerületében elérhető.

Kiszállítás aktuális díját közzé tesszük  a GYÍK-ban, az online oldalainkon (Facebook, Instagram) és a Webshopban a vásárlás folyamatában, amikor a Vásárló az Átvételi lehetőségeknél a Házhozszállítást választotta.

Amennyiben a Vásárló nem tudja biztosítani a termék átvételét az egyeztetett időpontban és azt a kiszállítás napján 9 óráig telefonon +36304778825 nem jelzi, akkor a Kiszállítás teljesítettnek minősül a Szolgáltató részéről, tekintettel arra, hogy a termék frissen  készül és hűtést igényel.

7. Szavatossági jog, elállás

Szolgáltató a termékekre a Polgári Törvénykönyvben előírtak szerinti szavatosságot vállal.


Szavatossági igényt abban az esetben érvényesíthet a vásárló, ha a szolgáltatott áru a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak.


A megrendelt áru romlandó jellege miatt a Vásárló nem jogosult a szerződéstől való elállásra, fizetési kötelezettsége fennáll. ) (45/2014. (II. 26.) Korm 29.§. (1). bek. d. pontja)

III. Adatvédelem

1. Általános rendelkezések

Tájékoztató rendelkezéseinek kialakításakor a társaság különös tekintettel vette figyelembe az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”), a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”), továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény („Grtv.”) rendelkezéseit.

2. A regisztráció, illetve a megrendelés során a Szolgáltató rögzíti azokat az adatokat, amelyek a Felhasználó azonosításához szükségesek: név, lakóhely, email cím, telefonszám, számlázási, telefonszám, utolsó belépés IP címe, utolsó belépés időpontja.

Függetlenül a fentebb leírtaktól előfordulhat, hogy Szolgáltatások üzemeltetéséhez technikailag kapcsolódó szolgáltató, az Adatkezelő tájékoztatása nélkül a honlapon adatkezelési tevékenységet folytat. Az ilyen tevékenység nem minősül az Adatkezelő által folytatott Adatkezelésnek. Az Adatkezelő minden tőle telhetőt megtesz az ilyen adatkezelések megakadályozása és kiszűrése érdekében.

3. Szolgáltató a Felhasználó adatait a felhasználói élmény növelése, a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja.

5. Felhasználó adatainak kezelésekor az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénynek megfelelően jár el Szolgáltató.

6. A weboldal üzemeltetésével összefüggésben gyűjtött és rögzített személyes adatok kezelője Süő Izabella Enikő EV.


7. Az adatkezelés során az Adatkezelő adatfeldolgozót nem vesz igénybe.

8. Az adatkezelő által végzett adatkezeléssel érintetteknek az adatkezelő postai címére (2238 Maglód, Erkel Ferenc u.7/2.) küldött levélben vagy a hello@sibella.hu e-mail címen Adatkezelőnél bármikor lehetőségük van az Adatkezelő által végzett adatkezeléshez megadott hozzájárulásukat visszavonni, hozzájárulásukat egyes adatokra, illetve adatkezelési műveletekre korlátozni, illetve személyes adataik kezelése ellen az Avtv. által meghatározott esetekben tiltakozni. Az Adatkezelő az e-mailen vagy postai úton beérkezett adatkezelési visszavonást 5 munkanapon belül véghezviszi. Ennek értelmében minden visszavonásra kért adatot megsemmisíti.

9. A Szolgáltató rendszere a vásárlók aktivitásáról adatokat gyűjthet melyek nem kapcsolhatóak össze a Vásárlók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más internetes honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

10. A Szolgáltató jogosult a vásárló részére hírlevelet vagy egyéb reklám levelet küldeni, amennyiben a vásárló a regisztrációkor a megfelelő adatai megadásával ehhez előzetesen, egyértelműen, kifejezetten és önkéntesen hozzájárult. A Szolgáltató nem köteles ellenőrizni, hogy a vásárló által a regisztrációkor illetőleg egyébként a hozzájárulás megadásakor megadott adatok valósak illetőleg helytállóak.

11. A vásárló az önkéntes hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni. Ebben az esetben a Szolgáltató a visszavonást követően a vásárló részére több hírlevelet illetőleg egyéb reklám levelet nem küld, továbbá törli a vásárló adatait a hírlevélre feliratkozott vásárlók adatai közül.

12. A Kűlső szolgáltatók 2020.04.01. napját követően a részükre az Adatkezelők által továbbított és általuk kezelt vagy feldolgozott Személyes adatokat a GDPR által előírt rendelkezésekkel összhangban rögzítik, kezelik, ill. dolgozzák fel és erről nyilatkozatot tesznek az Adatkezelők részére.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy mi, az oldalak szolgáltatójaként nem ismerjük az átvitt adatok tartalmát, valamint azt, hogy ezeket a Facebook, Instagram miként használja. Erre vonatkozó további információkat a Facebook , Instagram adatvédelmi nyilatkozatában talál.

13. A Felhasználó az Adatkezeléssel kapcsolatos panaszával közvetlenül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; telefon: +36-1-391-1400; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; honlap: www.naih.hu) fordulhat.

A Felhasználó jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. Az Adatkezelő kérésre a Felhasználót tájékoztatja a jogorvoslat lehetőségéről és eszközeiről.

IV. Egyéb rendelkezések

1. A webáruház honlapjának teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A személyes használat céljából történő letöltéshez, tároláshoz és kinyomtatáshoz a Szolgáltató hozzájárul.)

2. Fogyasztói panaszügyintézés írásban (2234 Maglód, Erkel Ferenc u. 7/2.), ill. e-mailen (hello@sibella.hu) keresztül történik.

3. A Sibella finomságok kézműves termékek, amelyek minden esetben megrendelésre készülnek, frissen. Kézzel készített jellegéből adódóan, minimális íz, szín, állag eltérések előfordulhatnak.

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésénel ideje: 2020. április 27. 

Módosítva: 2021.01.18.

© 2020, Sibella Powered by Shopify