A kezdetek


A műhely

Ezeket a fotókat most osztom meg először. A kaland elkezdődött :)

Pontosabban 2017-ben, amikor a Sibella műhely úgy döntött, hogy megvár. Jól döntött. Azóta én is gondozom, szeretem és sok tervünk van így együtt, amit meg szertenénk valósítani.

A Sibella története 2016-ra nyúlik vissza. A finomságok kikísérletezésével kezdődött de erről majd a következő blogbejegyzésben mesélek.

Miután utána néztem a szabályoknak, hogy hogyan tudnám kiskereskedelmi formában a Sibella finomságokat elkészíteni úgy, hogy az minden előírásnak megfeleljen, elkezdtem üzlethelyiségeket keresni Budapesten. Ez 2017. elejére datálódik.

Még nem tudtam, hogy pontosan mit szeretnék. Legyen “csak” egy műhely? Legyen benne lehetőség mondjuk reggeliztetésre vagy ha valaki szeretne egy finom habos cappuccinót inni a Sibella növényi tejekből, akkor tudjam leültetni és megkínálni? Hol legyen a műhely Bp-en belül, mik a jó helyek? Rengeteg kérdés, magas igényeim a hellyel kapcsolatban, sok-sok gondolat, ami kavargott a fejemben. Nem beszélve arról, hogy kezdő vállalkozóként rendkívül fontos volt számomra, hogy mindezt ár-érték arányban megfelelőnek tartsam.

Szóval ami a legfontosabb volt, hogy magamban letisztázzam, hogy mit is szeretnék.

Eredetileg közgazdász vagyok, közel 20 év bankszférában szerzett tapasztalattal. Őszintének kellett lennem magamhoz. Be kellett látnom, hogy az álmaimat lépésenként kell elérnem.

Számot vetettem magammal: mi az amit tudok és amihez bátorságom van és mi az amit szeretnék de nincsenek meg az alapok. Gondolok itt arra, hogy nincs nagykonyhai tapasztalatom. Mennyi friss ételt kellene készítenem, hány ember jönne be a reggelizőhelyre, mi lesz ha megmarad az étel? Felvehetnék rá valakit de ennek költségét kezdő vállakozóként nem mertem bevállalni. Így akkor, hogy csináljak akár egy reggelizőt vagy bisztrót?

Hogy mit csináltam?

Tanultam, utána néztem mindennek és az óvatosság elvét követtem. Végül letisztázódott minden.

Úgy döntöttem, hogy csinálok egy műhelyt, ahol megrendelésre fogom készíteni a finomságokat, egyelőre alkalmazott nélkül. Ez az óvatosság biztonságot és lendületet adott.

Ami még letisztult bennem, hogy a Sibellával amit hangsúlyozni szeretnék, azt egy kedves, kis helyen is meg tudom adni a Vásárlóimnak. Nem kell hozzá pompa, fényűzés.

Ami szerintem kell, az az őszinte üzenet, hogy a Vásárlóink érezzék, minden egyes finomságunk falatját  szeretettel készítjük. Hogy lássuk az arcotokon az örömötöket, a mosolyt, mikor megkóstoljátok termékeinket. Hogy érezd, hogy az a törődés, amivel finomságainkat készítjük, az Neked szól, Rólad szól. A harmóniáról, az egészségedről. Hogy érezd, minden rendben van. Figyelem és szeretet vesz körül.

Így leegyszerűsítettem mindent. Kibéreltem azt a helyet, amit hónapokkal azelőtt már kinéztem (megvárt :)), átgondoltam a tevékenységemet, hogy milyen eszközök kellenek hozzá. Utána néztem, hogy pl. egy nagyipari hűtőnél mit kell nézni, egyeztettem a NÉBIH-el, hogy nekik a műhely kialakítása hogy lenne jó, megkerestem a megbízható, magyar alapanyag beszállítóinkat.

A műhely kialakítását levezényeltem. Nem volt egyszerű. Találni és várni a villanyszerelőre,  a többi szakira. Volt olyan, hogy a villanyszerelő visszaküldött az üzletbe, hgy amit adtak izzó nem jó, erre kiderült, hogy ő fordítva tette bele az armatúrába. Vagy pl. ripityára tört egy 2 m-es edzett üveg, aminek fotóját is láthatjátok.

De elkészült a műhely:) Emlékszem, ott álltam a készáru hűtő előtt és azt mondtam, hogy bárcsak tele lenne Sibella finomságokkal. Azóta már nagyon sokszor tele volt :)

A Tanúlság számomra az volt, hogy ha az ember szeretne valamit őszintén, akkor a gondviselés vele van, viszont tenni kell érte. Kitartás és hit nélkül nem szabad belefogni semmibe. A felmerülő problémákat feladatként kell megélni. …és ami még talán megfogalmazódott bennem, hogy nem kell B terv. Fókuszálj minden erőddel, figyelmeddel arra, amit szeretnél és megteremted azt.

A következő blogbejegyzésben elmesélem Nektek, hogy a termékek fejlesztését hogy csináltam, milyen kihívások elé állított az élet. Ez is nagyon izgalmas lesz :)

Szeretettel,
Iza.


Hagyj üzenetet


A kommented a moderátor jóváhagyását követően lesz látható.